De 5 elementers styrke

Den Kinesiske Medicins vejviser til at reducere stress og forebygge fysiske og adfærdsmæssige problemstillinger.

5 Element teorien inden for Traditionel Kinesisk Medicin er unik, da det inkluderer teorien om, at vi hver især, både dyr og mennesker, fødes som en bestemt “konstitutionel type”.  Denne elementtype udviser bestemte fysiske og følelsesmæssige træk, som er specifikke for den enkelte elementtype.

I følge 5 element teorien skyldes sygdomme og adfærdsmæssige problemer  en ubalance i en af de 5 elementer – dette forhindrer dyret i at genvinde adaptation ( Adaptation=Evnen til at tilpasse sig ændringer og udfordringer i livet uden at lide af følgerne). Manglende adaptation giver stress!

52
55

Kend dit dyrs elementtype .

Jeg kan ved en enkelt konsultation fortælle dig, hvilken elementtype dit dyr tilhører og du får med det samme nogle strategier/redskaber til at forebygge stress og mindske risikoen for fysiske og adfærdsmæssige problemstillinger hos dit dyr.

Et grundigt kendskab til de 5 elementer, som de manifesterer sig i naturen og i kroppen og et udviklet sanseapparat, der kan opfange de energimæssige signaler fra elementets udtryk,  er nødvendige redskaber for at bestemme dyrets elementtype.

Ved at kende dit dyrs elementtype kan du gennemskue de mønstre, der skaber stress og forebygge ubalancer, endnu før de er opstået.

Elementtypen kan siges at være den linse, hvormed verdenen opfattes.

Til hver elementtype er der knyttet bestemte følelsesmæssige og fysiske karakteristika og behov. Hver elementtype har en bestemt grundtema og en forudsigelig adfærd under stress.

I balance er det elementets stærke positive kvaliteter, der vil blive fremvist. Og under stress er det dets svage, negative kvaliteter, der kommer til udtryk.

Ved at kende dit dyrs elementtype kan du gennemskue de mønstre, der skaber stress og forebygge ubalancer, endnu før de er opstået.

icon
icon

Træ

Grundtema: “Jeg vil vinde”

icon
icon

Ild

Grundtema: “Se på mig”

icon
icon

Jord

Grundtema: “Lad os være et team”

icon
icon

Metal

Grundtema: “Hvad skal jeg lave”

icon
icon

Metal

Grundtema: “Hvad skal jeg lave”

icon
icon

Vand

Grundteam: “Kan jeg stole på dig”

53

At møde og se dyret son det virkelig er kan være meget healende for dit dyr.

Vandtypens grundtema er “Kan jeg stole på dig” og dens behov er overordnet tryghed og forudsigelighed. Når  vandtypen er i balance har den viljestyrke og er vågen. Når den er i ubalance ændres viljestyrke til usikkerhed og vågenhed til angst.

En trætype i ubalance viser aggressivitet, frustration og stress; når den er i balance er den meget karakterfast. Trætypens grundtema er “Jeg vil vinde”.