Hvordan opretholder du et langt og sundt liv hos din hund.

Hvordan opretholder du et langt og sundt liv hos din hund.

By marts 15, 2018 Blog

DE 4 BEN PÅ STOLEN

Hvad er det gode liv -for vores hund?
Hvad skal være opfyldt for at få et langt og sundt liv, set fra et holistisk perspektiv?
De følgende 4 punkter er vigtige byggesten for at opretholde et sundt og langt liv hos din hund:

Mental og følelsesmæssig balance.
I min tilgang til at møde hunden og forstå den på et dybere plan bruger jeg typebestemmelsen inden for den kinesiske medicins 5 element teori. At blive set og mødt som den man er; at blive forstået med alle ens stærke og svage sider uden at blive dømt er i sig selv meget healende. Og du får som hundeejer et godt redskab, til at forstå din hund på et dybere plan og undgå stress og dens følgevirkning.

Foderets betydning.
At regulere foderet er en vigtig del af min behandling, for at sikre sundhed og oprette balance. “Din kost er din medicin”. Der findes efterhånden megen viden og gode undersøgelser omkring foderets betydning for sundhed og hvilke typer foder, der skal bruges ved forskellige ubalancer.

Balance mellem den rette mængde ro og den rette mængde aktivitet og træning.
For meget og for lidt aktivitet er et vigtigt punkt for hundens sundhed og til at forebygge stress. Jeg oplever i min klinik, at mange hunde er stresset af for megen stimulation og aktivitet.

En god relation mellem ejer og hund.
At følelser smitter ved alle, der rummer empati. Den vigtigste opgave er at holde følelserne adskilte, så vi ved, hvad der er vores egne og hvilke der er hundens. På den måde ser vi mere tydelig vores hund og ved hvad den har brug for. Typebestemmelsen inden for 5 element teorien er også her et godt redskab.

Disse 4 punkter kan sammenlignes med benene på en stol. Når alle 4 ben er stærke, er stolen stabil. Selv hvis et enkelt ben er svag, vil stolen være ustabil. Dette er vigtigt, fordi der er en tendens til, at når vi fokuserer på sundhed ser vi kun på ”et ben” og ignorer de andre.

2hunde
gulerod-paa-hund

Har du lyst til at lære mere omkring de enkelte punkter, om hvordan du holder din hund sund og rask og sikre den et langt og godt liv, så afholder jeg en række workshops på ialt 8 gange fra 14 – 18. 1. hold opstart vil være  onsdag den 8.8 og vil være hver 4. onsdag efterfølgende. Prisen for de 8 gange samlet er 4000 kr.  Tilmelding sker ved at du sender en mail med navn og adresse til info@gudrunfrantsen.dk.

kontakt-top2

Leave a Reply