Forebyggende behandling.

"Forebyggelse er bedre end helbredelse".

Akupunktur og kinesisk urtemedicin er ikke kun godt til at behandle sygdomme, det kan også bruges som en del af en forebyggende sundhedsprogram.

Regelmæssig helbreds-vurdering og passende akupunkturbehandling, foder-korrektioner og urtemedicin kan hjælpe til med at optimere helbred og reducere risikoen for at dit dyr udvikler sygdom senere.

Det er sandsynligt, at selv tilsyneladende raske dyr vil have en eller anden form for ubalance, når det undersøges udfra et holistisk perspektiv. Det er korrektion af denne ubalance, der kan forhindre sygdom i at opstå senere.

forbyg1
forbyg2

"At gøre mindre hurtigere istedet for meget senere"

Kinesiske tekstbøger, skrevet for flere tusinde år siden, erklærer:

Dygtige læger forhindrer sygdom.
Middelmådige læger behandler sygdom, før de er tydelige.
Dårlige læger behandler fuldt udviklede sygdomme.

Dette viser, hvor vigtigt forebyggende behandling er inden for Kinesisk medicin.

Tidlig behandling reducerer chancerne for, at symptomer og sygdomme vil udvikle sig.

Ved at behandle en ubalance tidligt vil chancerne for, at den udvikler sig og bliver mere alvorlig, være reduceret. Det er altid nemmere at behandle en sygdom med succes, når den er mild og kortvarig set i forhold til når den er mere kronisk og alvorlig.
Det betyder også, at dit dyr vil lide mindre og i den sidste ende vil det være billigere end at vente til problemet er blevet alvorligt.

Moderne videnskabelige undersøgelser viser akupunkturens gode egenskaber i forbindelse med forebyggelse. Vi ved at mange kroniske sygdomme inklusiv cancer og diabetes har rod i en kronisk betændelsestilstand. Akupunktur har vist sig at virke betændelseshæmmende og påvirker det hormonelle system, kredsløbet, mavetarmsystemet og andre kropssystemer, så der genskabes balance og sundhed opretholdes.

forbyg3
forbyg4

Forebyggende akupunkturbehandling er derfor meget brugbar til at hjælpe med at holde dit dyr sundt.

Vore dyr ældes hurtigere end vi gør og det kan derfor være endnu vigtigere at optimere deres sundhed og forhindre sygdom.

For sunde voksne dyr kan forebyggende akupunkturbehandling gives med ca 6 måneders interval, dvs 2 gange årligt. For ældre dyr og dem der er disponeret for visse sygdomme vil det være bedre med kortere intervaller, vekslende mellem 1 måned til 3-4 måneders interval.