Adfærdsbehandling

Den vigtigste opgave ved behandling af adfærdsproblemer er at fremme følelsesmæssig stabilitet og skabe selv-tidlid hos den enkelte hund.

En følelse eller emotion kan defineres som energi i bevægelse. De er kropslige og de bruges både af dyr og mennesker til kommunikation. 93 % af al kommunikation mellem mennesker er baseret på kropssprog og det er det hunden aflæser. Overordnet er emotioner til for at informere og beskytte.

hund-adfærd
8

Hunde har stor empati

Empati defineres som evnen til at genkende og forstå andres følelser. Min overbevisning er at hunde netop er vores bedste ven nr 1 på grund af deres store empatiske evner.
Hunde er i deres daglige liv næsten altid tilstede i Nuet og bruger meget lidt tid på at bekymre sig om fremtiden eller fortiden sammenlignet med det vi mennesker har tendens til. De synes at acceptere deres intuitive krafter uden konstant at analysere dem mentalt.
Når hunde har det svært udtrykker de sig selv på forskellig måde: emotionelt, adfærdsmæssigt og fysisk.

Udfra min erfaring kan årsager til adfærdsproblemer og deres symptomer deles op i 4 kategorier:

Vær opmærksom på følgende:

  • Ubalancer i energisystemet hos selve hunden. I Tcm skelnes ikke mellem krop og psyke. En ubalance vil altid manifestere sig på alle planer, både på det fysiske og det psykiske. Så adfærdsproblemer kan i følge TCM skyldes de samme faktorer, som skaber fysisk sygdom
  • Biologisk chok. Et biologisk chok er et følelsesmæssig traume, der har skabt en energimæssig blokering i kroppen. Kan som andre energi-blokeringer give anledning til psykiske/adfærdsmæssig problematikker, men også fysiske symptomer.
  • Hunden udtrykker ejerens emotionelle blokeringer. På grund af deres strore emotionelle kapacitet vil de især optage undertrykte følelser og blokeringer fra deres ejer. Hvis du vil hjælpe din hund er det vigtigste at være ren og ægte i dit udtryk.
  • Situationen og håndteringen af hunden er i ubalance. Ved at kende hundens elementtype kan du forudsige, hvilke situationer der er passende og hvilke der er upassende for den enkelte hund.
9
hund-adfærd2

Har du brug for hjælp?

Som holistisk dyrlæge med kendskab til Traditionel kinesisk medicin og dets forhold mellem organsystemer og emotioner, har jeg muligheden for at forstå din hunds reaktioner og hjælpe til med at genskabe balance og harmoni.
Så har du brug for hjælp til at forstå din hund følelsesmæssigt og/eller adfærdsmæssigt, så bestil tid online eller kontakte mig telefonisk.