Adfærdsbehandling

Den vigtigste opgave ved behandling af adfærdsproblemer er at fremme følelsesmæssig stabilitet og skabe selv-tidlid hos den enkelte kat.

En følelse eller emotion kan defineres som energi i bevægelse. De er kropslige og de bruges både af dyr og mennesker til kommunikation. 93 % af al kommunikation mellem mennesker er baseret på kropssprog og katte kommunikerer også på denne måde. Overordnet er emotioner til for at informere og beskytte.

kat1
kat2

Katte danner sociale bånd

Katte danner sociale bånd i naturen, men er ikke afhængige af dem for at overleve. På trods af det er de bestemt istand til at danne intense sociale bånd med hinanden og til mennesker.
Katte er i deres daglige liv næsten altid tilstede i Nuet og de er beskæftiget med at være rovdyr i ordets bogstavligste forstand. At jage, spise og sove, at jage, spise og sove.
Når katte har det svært udtrykker de sig selv på forskellig måde: emotionelt, adfærdsmæssigt og fysisk.

Udfra min erfaring kan årsager til adfærdsproblemer og deres symptomer deles op i 3 kategorier:

Vær opmærksom på følgende:

  • Ubalancer i energisystemet hos selve katten. I Tcm skelnes ikke mellem krop og psyke. En ubalance vil altid manifestere sig på alle planer, både på det fysiske og det psykiske. Så adfærdsproblemer kan i følge TCM skyldes de samme faktorer, som skaber fysisk sygdom.
  • Biologisk chok. Et biologisk chok er et følelsesmæssig traume, der har skabt en energimæssig blokering i kroppen. Når chok ikke forløses, aktiveres eller trigges de med mellemrum. Kan som andre energi-blokeringer give anledning til psykiske/adfærdsmæssig problematikker, men også fysiske symptomer.
  • Katte er meget følsomme for miljø og relationer i omgivelserne og hjemmet. Ved at kende kattens elementtype kan du forudsige, hvad der er bedst for katten i de enkelte situationer og hvad der vil stresse den mindst.
kat3
kat-adfærd

Har du brug for hjælp?

Som holistisk dyrlæge med kendskab til Traditionel kinesisk medicin og dets forhold mellem organsystemer og emotioner, har jeg muligheden for at forstå din kats reaktioner og hjælpe til med at genskabe balance og harmoni.

Så har du brug for hjælp til at forstå din kat følelsesmæssigt og/eller adfærdsmæssigt , så bestil tid online eller kontakte mig telefonisk.