Urin-inkontinens

Urininkontinens er en samlet betegnelse for ufrivillig vandladning.

Urininkontinens er et symptom og ikke en egentlig sygdom og lidelsen kan have mange årsager.

Når det forekommer er det en frustrerende tilstand og den kan være så stress-fuld, at ejeren til tider overvejer euthanasia.

Men fortvivl ikke:  der er hjælp at hente gennem kinesisk urtemedicin og akupunktur.

3
4

Urin-inkontinens har flere forskellige udtryk:

  1. “Presserende urinering” sker, når hunden pludselig har trang til at urinere, hurtigt efterfulgt af ufrivillig urinering. Ejeren vil oplyse, at hunden beder om at komme ud, men den når det ikke og urinerer indendøre.
  2. Ufrivillig urinering under søvn. Hunden er uopmærksom på dette og vågner op i en våd “seng”. Denne form for inkontinens ses hyppigt hos steriliserede tæver, men kan også forekomme hos kastrerede hanhunde.
  3. Urindryp beskrives som fortsat urinering (drypperi) efter at have færdiggjort urineringen – dvs ofte urinerer hunden på sig selv efterfølgende.
  4. Besvær med at holde sig om natten. Har brug for at komme ud flere gange. Denne tilstand ses ofte hos seniorhunden.

Årsager og behandling fra et holistisk synspunkt.

At holde urinen tilbage i blæren er en kompleks proces.

I kinesisk medicin er det Qi = energien , der driver væske i kroppen, så det første krav til at opretholde kontinens er tilstrækkelig energi i kroppen. En anden tilstand forekommer, når der er forstyrrelser i energien mellem øvre og nedre del af kroppen og dermed manglende bevidsthed omkring blæren.

De dybereliggende årsager, der skaber disse tilstande kan være forkert kost, følelsesmæssige ubalancer samt følgevirkning efter sterilisation eller kastration. For kraftig motion kan også være en medvirkende faktor.

De forskellige former for urininkontinens kan behandles med et godt resultat ved hjælp af holistisk medicin. Ved at behandle hunden individuelt udfra dens ubalance, kan der ordineres en behandling, der er skræddersyet netop til den enkelte hund.

2
1

Patienter, behandlet for urininkontinens.

Babette, Mops, født 19.4 2006, steriliseret

Symptomer: Har såkaldt presserende urininkontinens som det mest udtalte. Kan også have problemer med at holde på fæces. Svag bagpart, kan have problemer med balancen, nedsat energi de sidste måneder. Hun er behandlet for blærebetændelse 4 gange uden effekt hos anden dyrlæge. Er ordineret propaline mod inkontinens og smertestillende medicin

Behandling: Akupunktur, kostændring samt tilskud af kinesisk urtemedicin, der er effektiv mod urininkontinens og svag bagpart.

Babette er blevet behandlet en måneds tid nu og det går fremad med både inkontinens og energi-niveauet. Forventningen er at få hel styr på inkontinensen og samtidigt at få styrket hendes bagpart. Sidst men ikke mindst også at øge hendes energi-niveau, så hendes livkvalitet kan komme hel i top.